Porter- og Stoutsmagning d. 8. januar 2010

13 personer, en kæmpe portion portergryde med kartoffelmos og 9 forskellige portere, det var ingredienserne til den første ølsmagning i 2010.

Inden maden kom på bordet, tog vi dog hul på "desserten" i form af et glas Choko Stout fra Svaneke Bryghus.

Så var det tid til det rigtig kulinariske, nemlig portergryde, som Helge og Steen havde kreeret. Efter et forsøgsmåltid havde de to kokke justeret retten, således at det blev en himmerigsmundfuld, vi kunne sætte til livs.

Til dette lækre måltid blev det smagt på hele 8 forskellige typer af porter/stout. I nævnte rækkefølge drejede det sig om:

  • Imperial Stout fra Samuel Smith
  • Imperial Stout fra Amager Bryghus
  • Limfjordsporter fra Thisted Bryghus
  • Lion Stout fra Lion Brewery i Sri Lanka
  • Carribean Rumstout fra Hornbeer
  • Beer Geek Breakfast fra Mikkeller
  • Foreign Extra Stout fra Guinness
  • St. Bridget's Porter fra Great Divide

De var et bredt og interessant udvalg, hvor der var flere favoritter. En rigtig velsmagende vinteraften i Aabenraa.

Jette Harild

P.S.: Opskriften på Portergryde findes på siden "Opskrifter med øl" (red.)